Poker

Poker je ena izmed najbolj priljubljenih spletnih igralniških iger https://rootcasino-si.com/, tako v opeki in malti kot tudi na spletnih spletnih igralnicah. Je tudi zelo zapletena igra z veliko zmagovalnimi stavami in pravili, igra pa ima nekaj različic glede tega, kako se igra. Vendar večina teh različic sledi le shemi razvrščanja poker igralcev.

Glavne različice pokra vključujejo Texas Hold’em, Omaha, Five Card Draw in Seven Card Stud. Če sta dva ali več igralcev pokra, ki se niso zložili do konca karte in stavijo na svoje roke, bo med njimi prišlo do obračuna in glede na uvrstitev njihovih igralcev bo ena in morda ena več kot en, zmagovalec. Kako so razvrščene roke? Obstaja devet (9) kategorij poker kombinacij in začenši z najnižjo uvrstitvijo so naslednje: High Card, One Pair, Two Pair, Three of a Kind, Straight, Flush, Full House, Four of a Kind in Straight Flush.

V vseh različicah Online Pokra je vsaka od kart posamezna, pri čemer imata 2 najnižji uvrstitev. Čin se poveča s številom do številke 10, sledijo mu Jack, Queen, King in Ace karta z najvišjim rangom med vsemi posameznimi kartami. ploščice nimajo vpliva na uvrstitev, tudi če je kot diamantni as uvrščen na isto mesto kot pikov as. Tudi paket kart nima vpliva na razvrstitev kategorij poker kombinacij.

Najnižja kategorija rok, ki jo lahko dobi igralec pokra, je High Card, pri kateri nobena ali več kart nima enake vrednosti, pet kart ne tvori zaporednega zaporedja in vseh pet kart vsebuje več kot eno obleko. Zmagovalca dveh ali več kombinacij High Card določi karta z najvišjim uvrstitvijo. Če imajo enako najvišje uvrščeno karto, jo najbližje spoštujejo in tako naprej, dokler obstaja razlika. Če ni razlike, so izenačeni in lonec se razdeli med njimi. Visoka karta je opredeljena tudi kot «nepar» in jo opisuje najvišje uvrščena karta (kot «visoki kralj», če je najvišji rang kralj). Ima največ možnosti (približno 50%), da ga nanese igralec pokra.

Ko igralec pokra dobi par kart istega ranga, ostale tri pa so nepovezane (imenovane kicker), potem roka pade v kategorijo enega para, kjer je premagana vsaka poker igra High Card. večina kombinacij z dvema paroma se določi glede na uvrstitev para. Če je več parov enakih, bo zmagovalec v vsaki roki določil zmagovalca z uporabo istega pravila kot visoka poker igra. Verjetnost, da se igralec pokra obravnava z eno parico, je približno 42%.